MARINAD
Den här enkla marinaden, med sin intensiva smak, är god till nästan allt: fläsk, lamm, nöt, kyckling och fisk. Pensla marinaden på köttet eller fisken strax före grillning.
KOKKENS ROSMARINMARINAD
Det här behöver du.
gula delen av skalet och saft från 1 ekologisk citron
2 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
3 kvistar färsk rosmarin
salt
2 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
3 kvistar färsk rosmarin
salt
Så här gör du.
1. Skala det yttersta gula skalet av citronen med en potatisskalare. Lägg skalet tillsammans med citronsaften, vitlöksklyftor och olja i en matberedare och mixa det väl.
2. Dra av rosmarinbladen från kvistarna och finhacka dem. Rör ner i citronoljan och smaka av marinaden med salt.
3. Häll marinaden i en ren flaska och låt den dra ett par timmar innan den används.
2. Dra av rosmarinbladen från kvistarna och finhacka dem. Rör ner i citronoljan och smaka av marinaden med salt.
3. Häll marinaden i en ren flaska och låt den dra ett par timmar innan den används.
Kommentarer
Trackback