MARINAD

Den här enkla marinaden, med sin intensiva smak, är god till nästan allt: fläsk, lamm, nöt, kyckling och fisk. Pensla marinaden på köttet eller fisken strax före grillning.
 
KOKKENS ROSMARINMARINAD
 
Det här behöver du.
 
gula delen av skalet och saft från 1 ekologisk citron
2 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
3 kvistar färsk rosmarin
salt
 
Så här gör du.
 
1.Skala det yttersta gula skalet av cit­ronen med en potatisskalare. Lägg skalet tillsammans med citronsaften, vitlöksklyftor och olja i en matberedare och mixa det väl.
2.Dra av rosmarinbladen från kvistarna och finhacka dem. Rör ner i citronoljan och smaka av marinaden med salt.
3.Häll marinaden i en ren flaska och låt den dra ett par timmar innan den används.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0