KYCKLING + BRUSCHETTA

 
Majskyckling med bruschetta
 
Foto: Mathias Johansson
 
4 portioner
Ingredienser:
4 majskycklingbröst à 175 g
salt, peppar och olivolja
Bruschetta: 
4 skivor vitt bröd
250 g coctailtomater
2 st buffelmozzarella
1 tsk fänkålsfrö
2 msk finstrimlad basilika
40 g parmesanost
olivolja och flingsalt
 
Förberedelser & tillagning1. Värm ugnen till 150° C. Halvera tomaterna och strö över lite salt och olja. Ugnsbaka i 30 minuter.

2. Värm en stekpanna på högsta temperatur. Salta kycklingen och bryn ett par minuter i olja. Lägg kycklingbrösten i en ugnsfast form. Ugnsbaka kycklingen i ca. 15 minuter tills kärntemperaturen är 67 °C.

3. Mortla basilika och fänkålsfrö tillsammans med ett par msk olivolja.

4. Stek brödet på medelhög temperatur i rikligt med olivolja och strö över lite flingsalt.

5. Lägg bröden på 4 tallrikar. Riv över mozzarella och lägg på tomaterna.

6. Häll över kryddoljan och hyvla över parmesanosten.
ServeringServera kycklingen tillsammans med bruschettan. Toppa med basilika för en fin touch.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0