PAST Å KYCKLING

Kycklingpasta med mascarpone & örter
 
Fotograf: Emma Mattsson
 
Sås:
1 paket bacon, strimlad
1 vitlöksklyfta, pressad
400 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé, strimlad
3 färska tomater, skalade* och grovhackade
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk råsocker
1 tsk paprikapulver
1/2 buljongtärning
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk torkad oregano eller timjan
1 dl vatten
1 burk mascarpone
Salt och svartpeppar
Tillbehör:
400 g pasta, gärna färsk pappardelle 
Parmesanost, hyvlad eller riven
Färska örter, tex basilika och timjan
Ev extra knaperstekt bacon
Salladsgrönt
 
Förberedelser & tillagningStrimla kyckling och bacon. Fräs bacon i stekpanna tills det får lite färg. Tillsätt kycklingen och stek ytterligare några minuter tills den är brynt. Tillsätt pressad vitlök, vinäger, råsocker, paprikapulver, cayennepeppar, oregano/timjan, hackade skalade tomater, buljong och vatten. Låt koka ihop några minuter. Rör ner mascarpone och smaka av med salt och peppar. 

Servera med pasta, färska örter, parmesan och en god sallad. Toppa gärna med lite knaperstekt bacon. 

* Tips! Tomater brukar gå bra att skala med en potatisskalare om de är fasta. Går inte det, skär ett kryss i tomaterna och skålla dem några minuter i kokhett vatten tills skalet krullat upp sig. Skölj tomaterna i kallt vatten och dra loss skalet. Om du inte har problem med skalbitar från tomaterna kan du naturligtvis använda oskalade tomater i såsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0