SMÖRGÅSTÅRTA

Den godaste smörgåstårtan är den som får stå till sig ett tag, gärna över natten. Men vänta i så fall med garneringen till strax före servering.
 
Kokkens smörgåstårta med varmrökt lax och avokado
 
Fotograf: Charlie Drevstam
 
 
8-10 bitar
landgångsbröd (ca 250 g)
1 avokado
10 små fina tomater
Laxfyllning: 
700 g varmrörkt lax (spara 100 g till dekoration)
4 msk majonnäs
Äggfyllning: 
8 kokta ägg
2 askar gräslök (à ca 30 g, spara lite till dekoration)
2 msk dijonsenap
Grönt täcke: 
2 avokador
300 g gröna ärter
2 tsk salt
5 droppar grön tabasco
 
Förberedelser & tillagningFYLLNINGARNA:
1. Krossa laxen till laxfyllningen lite slarvigt med en gaffel och blanda den med majonnäsen. 
2. Hacka äggen och gräslöken till äggfyllningen och blanda med senapen. 
3. Täck en lagom stor bricka med plastfolie och lägg några bröd ovanpå. Bre ut hela laxfyllningen på brödet. Lägg ut ytterligare ett lager bröd och bre ut äggfyllningen på brödet. Lägg på det sista lagret bröd och tryck till lite försiktigt. Lägg plastfolie över smörgåstårtan och ställ in den i kylen. 
GRÖNT TÄCKE:
Dela och kärna ur avokadorna och gröp sedan ur fruktköttet. Mixa avokado och ärter i matberedare eller med stavmixer till en slät grön puré. Smaka av med salt och tabasco. 

ServeringTa ut tårtan ur kylen. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur fruktköttet och skär det i klyftor. Skär tomaterna i tunna skivor. Bre det gröna täcket på tårtan. Dekorera med lax, avokadoklyftor, gräslök och lite tunt skivade små tomater.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0