LAX TILL MIDDAG

Lax är en matnyttig fisk, som man tillaga på många sätt.
 
KOKKENS UNGSBAKAD LAX.
 
Ugnsbakad lax

600 gram laxfileér
2 dl. Vitvin
1 stk. rödlök
3 stk. morötter
2 stk. purjolökar
200 gram sockerärtor
1 stk. squash 
1 tsk. olja
2 dl. vatten
1 tsk. dragon 
Salt och peppar efter behag

Tillvägagångssätt för ugnsbakad lax:

Börja med att skiva alla grönsakerna. Smörj ett ugnsfast fat med olja eller smör och lägg i laxfileerna. Lägg de skivade grönsakerna ovanpå laxen häll vatten och vitvin över. Krydda med Dragon salt och peppar.

Förvärm ugnen till (vanlig ugn ej varmluft) till 200 grader. Ställ in laxen nederst i ugnen och låt steka i 15-20 min. 

Om laxen inte skulle vara helt färdig efter 20 min så täck fatet med aluminiumfolie och ställ in fatet i ugnen igen tills fisken är klar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0