LAMM Å GRÖNSAKER

Kokkens grillade lammracks å grönsaker.
 
 
 
2 lammracks med 8 ben på varje
1-2 msk olivolja
4 kvistar backtimjan
1/2 tsk rivet citronskal
1/2 msk salt
1/2 msk socker
nymald svartpeppar
GRILLADE GRÖNSAKER
8 gröna sparrisar
1 röd paprika
1 grön paprika
4 små färska lökar
1 liten gul zucchini
4 gröna minizucchini
2 msk olivolja
salt
TILL SERVERING
3 msk olivolja
2 oreganokvistar eller någon annan ört, hackade
 
Förberedelser & tillagningPutsa lammracksen fria från fett och senor. Gnid in köttet med olivolja, timjan, citronskal och kryddor. Låt köttet ligga i en plastpåse och marinera ca 2 timmar. 

Tänd grillen i god tid före grillningen så att det blir en ordentlig glödbädd. Ta ut lammracksen ur kylen för att tempereras ca 30 minuter före grillningen. 

Skiva eller skär alla grönsaker i bitar. Gnid in dem med olivolja och krydda med salt. 

Torka av överflödig olja från köttet och grilla det 6-8 minuter på varje sida, beroende på hur du vill ha köttet. Vänd det med jämna mellanrum så att det blir jämnt grillat. Om köttet får färg för snabbt kan du lägga det vid sidan om glöden med locket på grillen. 

Ta av köttet från grillen när det är klart och låt det vila 10 minuter. 

Grilla grönsakerna på båda sidor tills de är mjuka och har fått färg.
ServeringServera lammracksen skurna i portionsbitar med de grillade grönsakerna, olivolja och örter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0