BRÖD

Baka bröd med annorlunda smak, då gör man denna limpa.
 
RÖDBETSLIMPA.
 
 

50 g jäst
1 mörk öl
3½ dl varmt vatten
1 msk honung 
Vetemjöl efter behov
½ dl olja
2 små rödbetor
Lite färsk timjan
1 msk salt

Tillvägagångssätt för rödbetsbröd :

Skala och riv rödbetorna.

Blanda öl och vatten i en stor skål. Smula ner jästen i vätskan. Tillsätt honungen. Blanda i vetemjöl, lite i taget tills degen släpper bunken. Rör i rödbetorna, oljan, salt och timjan. Ta degen ur bunken och älta den ordentligt. 

Låt degen jäsa på en varm plats i 1 timme. Forma degen till 2 limpor och låt dem häva i ytterligare 30 min. 

Snitta bröden med en kniv på ytan och häll sedan på timjan och havssalt. 

Baka bröden i ugnen på 200 grader i 25 min. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0