TORSK TILL MIDDAG

Det är gott med fisk.
 


SMÖRSTEKT TORSK MED ÄGGHACK


Ingredienser 4 portioner
4 hårdkokta ägg
1 dl små kapris
4 hela inlagda rödbetor
1 dl hackad dill
400 g räkor
500 g färsk torskfilé, byxad
salt och svartpeppar
ca 50 g smör till stekning
Till servering:
gott bröd

1. Hacka ägg, kapris och rödbetor fint. Skala räckorna.
Ställ alltsammans åt sidan.

2. Torska av torsken med hushållspapper och krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och vänta tills smöret har smält och tystnat. Lägg i torsken och stek på hög värme, ös under tiden med smöret. Stek i 2-3 minuter, sänk därefter värmen och vänt på fisken. Stek i ytterligare 3 minuter och fortsätt ösa torsken under tiden. Servering Toppa fisken med det hackade, räkorna och dillen och servera genast tillsammans med ett gott bröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0