SNACKS

Man kan göra mycket med mandlar.
 


KOKKENS MANDLAR


100 g choklad efter eget val (både vit-, mörk- och mjölkchoklad passar utmärkt)
3 dl mandlar
40 g lakritspulver

Lägg mandlarna på en bakplåt med bakplåtspapper och sätt in dem i ugnen på 200 grader i 8 min. Vänd mandlarna några gånger under tiden i ugnen så de får färg på båda sidor. Ta ut mandlarna ur ugnen.

Sänk temperaturen i ugnen till 75 grader och ställ in chokladen i ugnen, i en ugnsfast form eller skål, till den har smält helt.

Häll en tredjedel av lakritspulvret på ett bakplåtspapper. Vänd mandlarna i den smälta chokladen och lägg dem sedan på bakplåtspappret med lakritspulvret. Häll resten av lakritspulvret över och sätt mandlarna på kylning.

När chokladen stelnat helt bryts godiset i mindre bitar och uppbevaras i en lufttät burk.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0