MERA CITRONER

CITRONPAJ MED MARÄNGTÄCKE
 
 

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1 tsk vatten
1 tsk strösocker

Citronkräm:
2 ägg
2 dl siktat florsocker
saft och rivet skal av 1 citron
1 dl grädde

Marängtäcke:
3 äggvitor
1 dl strösocker

Gör så här:
Mixa ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Lägg degen kallt i 30 minuter. Kavla ut degen och tryck ut i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 225°. Rör samman fyllningen och fyll pajskalet. Sänk temperaturen till 200°. Grädda i 20 minuter eller tills citronkrämen stelnat. Vispa ihop ägg och socker till fast skum och lägg den som ett toppigt täcke över pajen. Grädda ytterligare några minuter tills marängen fått fin färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0