MERA CITRONER
CITRONPAJ MED MARÄNGTÄCKE
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1 tsk vatten
1 tsk strösocker
Citronkräm:
2 ägg
2 dl siktat florsocker
saft och rivet skal av 1 citron
1 dl grädde
Marängtäcke:
3 äggvitor
1 dl strösocker
Gör så här:
Mixa ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Lägg degen kallt i 30 minuter. Kavla ut degen och tryck ut i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 225°. Rör samman fyllningen och fyll pajskalet. Sänk temperaturen till 200°. Grädda i 20 minuter eller tills citronkrämen stelnat. Vispa ihop ägg och socker till fast skum och lägg den som ett toppigt täcke över pajen. Grädda ytterligare några minuter tills marängen fått fin färg.
Kommentarer
Trackback