GOTT MED CITRONER

En väldig god efterrätt. Pröva och gör den.
 


LEMON CHEESECAKE

Botten:
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
150 g smör

Fyllning:
2 st ägg
3 dl crème fraiche
3 dl kesella gourmet
1 citron
0,5 st vaniljstång

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Rör ner 0,5 dl strösocker, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop till en deg och tryck ut den i en pajform. Sätt ugnen på knappt 200°. Mixa vaniljfrön (frön från en halv vaniljstång) med skal från en citron och 1 dl strösocker i en matberedare. Tillsätt kesella, crème fraiche och ägg. Mixa allt till en jämn smet. Häll smeten i det ogräddade pajskalet. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, eller tills den har stelnat. Gör gärna kakan dagen innan den ska ätas och låt den stå kallt över natten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0