SOMMARSALLAD
Det är gott med sallader i värmen.
KOKKENS COUSCOUSSALLAD
KOKKENS COUSCOUSSALLAD
200 gram couscous
2 dl kokande vatten
3 msk olivolja
4 msk pesto efter eget val
1 paprika
10 vårlökar
75 gram fetaost
2 spenat efter smak
8 cocktailtomater
3 msk mandlar
10 svarta oliver
Tillvägagångssätt för couscous sallad:
Lägg couscousen i en skål och häll det kokande vattnet och 2/3 av oliverna över. Rör runt väl för att lossa kornen från varandra.
Rosta mandlarna i en torr panna.
Skär vårlöken och paprikan i mindre bitar och stek dem i oljan.
Rör ner peston i couscousen och lägg sedan i paprikan, mandlarna och vårlöken.
Skölj spenaten, halvera tomaterna och lägg ner dessa i couscoussalladen tillsammans med oliver och tärnad eller smulad fetaost.
Garnera med resterande oliver.
Kommentarer
Trackback