LAMM

Att grilla lamm, är inte så svårt.

Grillade lammkotletter med ljummen potatissallad

 
4 portioner
4 st lammkotletter
olja
salt och svartpeppar
Ljummen potatissallad:
800 g färskpotatis
100 g rucola
en handfull timjan
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
Bakade körsbärstomater:
250 g körsbärstomater
1 hel vitlök
matolja
salt
svartpeppar
Örtolja:
1 dl blandade färska örter
(ex timjan, rosmarin, körvel, salvia och persilja)
1 dl rapsolja eller fin olivolja
1/2 ugnsbakad vitlök (från de ugnsbakade tomaterna)
1 msk honung
1 msk vit balsamvinäger
salt
svartpeppar
 
Förberedelser & tillagning
Förvärm ugnen på 200°C och tänd grillen.

Bakade körsbärstomater:
Pensla en ugnsform med olja.
Skär den hela vitlöken mitt itu och lägg i formen med tomaterna. Ringla ytterligare lite olja över, salta och peppra.
Baka i ca 20 min tills tomaterna fått färg och blivit mjuka.

Ljummen potatissallad:
Koka potatisen, låt den ånga av och svalna något.
Blanda med olivolja, grovhackad ruccola, timjan, salt och peppar.

Örtolja:
När tomaterna och vitlöken är färdigbakade, ta ut vitlöksklyftorna från skalet och lägg i en mixerskål tillsammans med örter, olja, honung, salt och peppar.
Mixa tills allt är jämnt och smaka av.

Lammkotletter:
Pensla lammkotletterna med olja, salta och peppra.
Grilla köttet i ca 2 minuter på vardera sida.
 
Servering
Servera med den ljumna potatissalladen, bakade tomater och ringla örtoljan över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0