GRILLADE SKALDJUR

Det är gott med grillade jätteräkor, se till att de är MSCmärkta.
Å så lite gubbar till.

Grillade jätteräkor med het jordgubbssalsa och crunch

 
 
Ingredienser
4 portioner
Räkor:
12 st råa MSC-märkta jätteräkor
3 msk olivolja
¼ röd chilifrukt
½ lime
koriander
en nypa havssalt
Salsa:
250 g jordgubbar
1 st avocado
1 st salladslök
½ lime
¼ röd chilifrukt
koriander
Topping:
1 msk kokosflarn
1 msk mandelflarn
1 msk rostad lök
 
Förberedelser:

Marinera räkorna någon timme i marinaden och lägg under tiden grillspetten i blöt.

Tillagning:

1. Blanda ihop ingredienserna till salsan, samt blanda kokos, mandel och rostad lök till toppingen.

2. Lägg upp salsan i ett vackert glas och strö sedan toppingen över

3. Grilla räkorna ca 2 minuter på varje sida tills räkorna fått fin färg och servera dem till salsan.
 
Servering
 
Servera salsan med fördel i ett cocktailglas för en snygg dekorering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0