GRILLADE SKALDJUR
Det är gott med grillade jätteräkor, se till att de är MSCmärkta.
Å så lite gubbar till.
Grillade jätteräkor med het jordgubbssalsa och crunch
Å så lite gubbar till.
Grillade jätteräkor med het jordgubbssalsa och crunch
Ingredienser
4 portioner
Räkor:
12 st råa MSC-märkta jätteräkor
3 msk olivolja
¼ röd chilifrukt
½ lime
koriander
en nypa havssalt
Salsa:
250 g jordgubbar
1 st avocado
1 st salladslök
½ lime
¼ röd chilifrukt
koriander
Topping:
1 msk kokosflarn
1 msk mandelflarn
1 msk rostad lök
4 portioner
Räkor:
12 st råa MSC-märkta jätteräkor
3 msk olivolja
¼ röd chilifrukt
½ lime
koriander
en nypa havssalt
Salsa:
250 g jordgubbar
1 st avocado
1 st salladslök
½ lime
¼ röd chilifrukt
koriander
Topping:
1 msk kokosflarn
1 msk mandelflarn
1 msk rostad lök
Förberedelser:
Marinera räkorna någon timme i marinaden och lägg under tiden grillspetten i blöt.
Tillagning:
1. Blanda ihop ingredienserna till salsan, samt blanda kokos, mandel och rostad lök till toppingen.
2. Lägg upp salsan i ett vackert glas och strö sedan toppingen över
3. Grilla räkorna ca 2 minuter på varje sida tills räkorna fått fin färg och servera dem till salsan.
Marinera räkorna någon timme i marinaden och lägg under tiden grillspetten i blöt.
Tillagning:
1. Blanda ihop ingredienserna till salsan, samt blanda kokos, mandel och rostad lök till toppingen.
2. Lägg upp salsan i ett vackert glas och strö sedan toppingen över
3. Grilla räkorna ca 2 minuter på varje sida tills räkorna fått fin färg och servera dem till salsan.
Servering
Servera salsan med fördel i ett cocktailglas för en snygg dekorering.
Kommentarer
Trackback