GRILLAD FÖRSTUGEBRUNST

Mörad på bit och helst ekologisk, bättre kan det inte bli.
 

Hängmörad entrecôte med italienskt kryddsmör och krispig sallad

 
Ingredienser
Hängmörad svensk entrecôte på bit
(ca 200 g per person)
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Kryddsmör:
100 g smör
½ riven vitlöksklyfta
1,5 dl riven lagrad parmesanost
1 dl hackad persilja eller basilika
1 tsk salt
Sallad:
Krispsallad
Olivolja av god kvalitet
Parmesanost
 
Förberedelser:
Ta fram köttet i god tid så att det är rumstempererat när du börjar grilla. Gnid in salt och peppar.

Tillagning:
1. Blanda smöret med övriga ingredienser i kryddsmöret och rulla ihop det i platsfolie. Förvara i kylskåp tills servering.
2. Skölj krispsalladen noggrant, droppa över olivoljan och riv en bit lagrad parmesanost över.
3. Grilla köttet på fin glöd ca 1 min på varje sida tills det fått en frestande färg. OBS! Låt köttet vila i 10 minuter innan du skär upp det så stannar köttsaften kvar.
 
Servering
Servera entrecôten med en rejäl bit kryddsmör och den fräscha salladen och njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0