GRILLAD FISK
Tonfisk på grillen, något man måste testa, med lite av säsongens primörer.
Grillad tonfisk med sallad av färsklök, sparris, ruccola, pinjenötter och salsa verde
Grillad tonfisk med sallad av färsklök, sparris, ruccola, pinjenötter och salsa verde
Ingredienser:
4 personer
Tonfisk:
4 bitar tonfisk á 200 g
salt
olivolja
Sallad:
8 st sparrisar
50 g ruccola
40 g rostade pinjenötter
flingsalt
Salsa verde:
2 tsk pressad limejuice
1-2 vitlöksklyftor
2 msk hackad koriander
1/2 dl olivolja
Förberedelser & tillagning
1. Grilla eller stek sparrisen ett par minuter i olja i en het stekpanna eller grill till fin färg. Låt sparrisen svalna något.
2. Finhacka vitlöken och mortla samman samtliga ingredienser till salsa verden.
3. Värm grillen eller stekpannan till högsta temperatur. Pensla tonfisken med olja och salta den. Grilla ca 1-2 minuter på varje sida till en kärntemperatur på 30 C.
4. Finstrimla färsklöken. Blanda samtliga ingredienser till salladen och blanda upp den med salsa verden och flingsalt precis före servering.
2. Finhacka vitlöken och mortla samman samtliga ingredienser till salsa verden.
3. Värm grillen eller stekpannan till högsta temperatur. Pensla tonfisken med olja och salta den. Grilla ca 1-2 minuter på varje sida till en kärntemperatur på 30 C.
4. Finstrimla färsklöken. Blanda samtliga ingredienser till salladen och blanda upp den med salsa verden och flingsalt precis före servering.
Kommentarer
Trackback