SALLADSLUNCH

En spännande broccolisallad med bland annat rödlök, solrosfrön och broccoli. Salladen är perfekt som tillbehör eller som en lite lättare lunch.
 
Broccolisallad
 
BROCCOLISALLAD
 
1 broccolihuvud
1 rödlök
1 paket tärnade bacon (ca. 150-200 gram).
1 dl russin
3 msk solrosfrön
2 msk balsamvinäger

Tillvägagångssätt för broccolisallad:

Koka upp en gryta med vatten. Dela broccolin i små buketter. Ta bort stjälken, den ska inte användas. Koka broccolibuketterna i några få minuter, tills de är mjuka men fortfarande har tuggmotstånd. 

Stek bacontärningarna i en stekpanna och lägg dem sedan på ett stycke hushållspapper.

Finhacka rödlöken och blanda den med russin, solrosfrön och broccoli. Häll på balsamvinägern och strö bacontärningarna på toppen. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0