RESTER

Blev det något över och lite less på julmaten. Gör då denna korvgryta, som är inspererad av Italien.
 
Emma Mattsson
 
KOKKENS GOA KORVGRYTA
 
4 portioner
ca 400 g rå korv av salsiccia eller chorizotyp
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2-1 chilifrukt (beroende på hur stark korven är)
1 zucchini
1 röd paprika
50 g inlagda soltorkade tomater
1 1/2 dl rött vin
200 g krossade tomater (1/2 burk)
2 tsk socker
1 msk Maizena
2 dl grädde
1/2 kruka persilja, hackad
salt och svartpeppar efter smak
Eget val av pasta/ris/potatis/bulgur till servering
 
Så här gör du
Ta bort skinnet på korven och grovhacka köttet. Hacka lök, finhacka vitlök, chili och persilja. Tärna zucchini och paprika grovt. 

Fräs hälften av korven med lök och zucchini. Tillsätt vitlök, chili, soltorkade tomater och paprika. Fräs ytterligare några minuter.

Tillsätt vin, krossade tomater och socker, låt koka ca 10 minuter. Rör ut Maizena i grädden och blanda ner i grytan tillsammans med resten av korven. Låt koka på svag värme ca 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar. Toppa med färsk persilja.
Servera grytan med pasta, ris, potatis eller bulgur.
Tips: Du kan byta ut korvarna mot de korvar som finns på julbordet eller blanda med.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0