PAJ

Har du börjat tröttna på den sedvanliga taco-middagen? Prova då denna goda filodegspaj med smak av Mexiko!
 
 

Filodegspaj med mexikanska smaker

Ingredienser:
ca 250 g filodeg
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1/2 röd chilipeppar
500 g köttfärs
neutral olja för stekning och pensling
1 taco/fajita kryddmix påse
1 liten burk majs
2 dl riven lagrad ost
Tillbehör:
sallad
2-3 tomater
1 burk salsa (tacosås)
morot som råkost
 
Förberedelser & tillagningTag fram köttfärsen i rumstemperatur och värm ugnen till ca 225°C. 

Gör fyllningen: 
Hacka lök och finhacka vitkök och chili. Fräs lök och köttfärs i olja. Tillsätt chili, vitlök, 1 dl vatten, 1 påse tacokryddor och avrunnen majs och låt koka ihop några minuter. Ställ åt sidan och låt svalna något. 

Lägg 1 filodegsark på en bakpappersklädd plåt och pensla sparsamt med olja. Fördela lite av köttfärsblandningen på filodegsarket. Upprepa proceduren med att varva penslade filodegsark med köttfärs precis som en lasagne. Tänk på att det ska räcka till många lager så lägg bara lite på varje. Strö ost på sista arket och vik upp långsidorna mot mitten till en platt längd och pensla med olja. Sätt in filodegspajen i ugnen i ca 15-20 minuter tills ytan är krispig och har fin färg.
ServeringServera med en god sallad, gärna med färska örter och en klassisk vinägrett.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0