ITALIENSK PASTA

Pasta är alltid uppskattat! Prova det här lättlagade receptet på Orecchiette, Apuliens mest uppskattade pasta, från nya kokboken Syditaliens Kök och Skafferi. En perfekt måltid när man inte vill spendera hela kvällen i köket.

Det fläsk som finns i denna rätt är strimlad stekt pancetta, som är rimmat torkat sidfläsk, alltså orökt. Men det blir gott med annat fläsk eller bacon också.
 

Orecchiette med ärtor, bondbönor, zucchini och fläsk

 
Bonnier Fakta
 
4 personer
300-400 g orecchiette
1 liten zucchini
2 dl spritade gröna ärtor, går bra med djupfrysta
2 dl spritade bondbönor
1 hg pancetta
olivolja
salt
 
Förberedelser & tillagningKoka pastan i rikligt med saltat vatten. 
Strimla pancettan och stek i olivolja i en liten panna. 
Lägg i den skivade zucchinin och låt steka med en liten stund. 
Koka ärtor och bönor två minuter, låt rinna av. 
När pastan är färdig blandas allt. 
Salta lite och häll över en skvätt olivolja. 
ServeringRiven ost är gott till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0