CHOKLAD

En himmelsk efterrätt som passar till de flesta tillställningar.
 
KOKKENS VITA CHOKLADMOUSSE
 
 

3 gelatinblad
3 dl mjölk
150 gram socker
1 vaniljestång
125 gram vit choklad
4 äggulor
2 dl grekisk yoghurt

Tillvägagångssätt för vit chokladmousse:

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Värm upp mjölken i en gryta på svag värme (den ska inte koka), tillsätt sockret.

Skär upp vaniljstången på längs och skrapa ur fröna, lägg ner dessa tillsammans med vaniljstången i grytan med mjölk. Rör med jämna mellanrum i grytan.

Haka den vita chokladen grovt och lägg ner denna i grytan. Då sockret upplösts och chokladen smält helt så vrids gelatinbladen ur och läggs ner i grytan. Rör runt tills gelatinbladen är helt upplösta. Ta upp vaniljstången ur grytan.

Medan blandningen svalnar något så vispas äggulorna luftiga. Vänd ner äggulorna i den något avsvalnade chokladblandningen. Tillsätt grekisk yoghurt och vispa tills moussen får en jämn och fin konsistens. 

Häll upp chokladmoussen i lagom stora portionsskålar och ställ dessa i frysen i 2-3 timmar eller i kylskåpet i minimum 6 timmar.

Dekorera med bär eller hjortronsylt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0