CHEESECAKE

Cheesecake gjord på philadelphia och ricotta, botten består av bl.a. havregryn. Snyggast blir det om kakan dekoreras med bär och flytande honung.
 
 

Italiensk cheesecake

500 gram Ricottaost.
170 gram smelt smör
300 gram havregryn
150 gram rörsocker
200 gram Philadelphia 
½ dl. standard mjölk
4 st. gelatinblad
6 msk flytande honung
3 msk. citronsaft + skalet från en citron.
Färska eller frusna bär

Tillvägagångssätt för italiensk cheesecake:

Smörj en kakform (diameter ca 22cm). 

Finhacka havregrynen ev. med hjälp av en stavmixer. Smält smöret i en gryta och tillsätt rörsocker och havregryn. Värm blandningen i få minuter på hög värme, rör runt så det inte bränner fast. 

Fördela havregrynsmassan i botten på kakformen, tryck ut massan med en sked. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca. 5 min. Värm upp mjölken och lägg i de uppblöta och avrunna gelatinbladen. Rör runt tills gelatinbladen smält helt.

Vispa ricotta, honung, Philadelphia, citronskal och citronsaft ordentligt och tillsätt tillsist mjölken. Häll ner blandningen i kakformen och ställ in formen i kylskåpet i minst 4 timmar gärna längre.

Dekorera kakan med honung och bär innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0