CHEESECAKE
Italiensk cheesecake
500 gram Ricottaost.
170 gram smelt smör
300 gram havregryn
150 gram rörsocker
200 gram Philadelphia
½ dl. standard mjölk
4 st. gelatinblad
6 msk flytande honung
3 msk. citronsaft + skalet från en citron.
Färska eller frusna bär
Tillvägagångssätt för italiensk cheesecake:
Smörj en kakform (diameter ca 22cm).
Finhacka havregrynen ev. med hjälp av en stavmixer. Smält smöret i en gryta och tillsätt rörsocker och havregryn. Värm blandningen i få minuter på hög värme, rör runt så det inte bränner fast.
Fördela havregrynsmassan i botten på kakformen, tryck ut massan med en sked. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca. 5 min. Värm upp mjölken och lägg i de uppblöta och avrunna gelatinbladen. Rör runt tills gelatinbladen smält helt.
Vispa ricotta, honung, Philadelphia, citronskal och citronsaft ordentligt och tillsätt tillsist mjölken. Häll ner blandningen i kakformen och ställ in formen i kylskåpet i minst 4 timmar gärna längre.
Dekorera kakan med honung och bär innan servering.