BAKA
Dessa lunchbröd passar utmärk att ha med sig till jobbet eller skolan. Receptet ger 20 bullar så frys gärna ner hälften av bullarna.
KOKKENS LUNCHBRÖD.
1 liter ljummet vatten
100 gram jäst
1 dl olja
1 msk salt
1 dl sirap
1 kg vetemjöl
400 gram fullkornsmjöl
2 dl kokos
1 dl havregryn
2 dl solrosfrön
2 dl linfrön
Tillvägagångssätt för lunchbröd:
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt olja, salt och sirap. Rör i resterande ingredienser och älta degen ordentligt. Låt stå och jäsa övertäckt i 30 min.
Forma degen till 20 runda bollar och tryck till varje bulle lite. Låt bullarna jäsa i 15 min.
Baka bullarna i ugnen på 220 grader i 20 min.
Frys ev. några av bullarna direkt efter de svalnat så bevarar de smaken av nybakat längre.
Kommentarer
Trackback