ANNORLUNDA CHOKLADKAKA

Sagolik chokladkaka gjord på riktigt mörk choklad. Innehåller ingen form för mjöl eller mjölk.
 

Chokladkaka utan gluten och mjölk

 

450 g mörk choklad, gärna 80% choklad
225 g mjölkfritt margarin
6 ägg
1 dl strösocker 

Tillvägagångssätt för chokladkaka utan gluten och mjölk:

1.Ugnen sätts på 175 grader.

2.Klä botten på en form med bakplåtspapper, helst en form med löstagbar kant.

3.Smält chokladen och smöret tillsammans i en skål över ett vattenbad. Rör runt tills allt har smält och ta så av skålen från vattenbadet och ställ den åt sidan.

4.Vispa ägg och socker pösigt.

5.Rör försiktigt ner äggblandningen i den avsvalnade chokladblandningen.

6.Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 15-20 minuter.

Servera ev. kakan med lite crème fraiche eller vaniljglass och färska bär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0