MUFFINSBAK

Nu har mitt barnbarn, beställt mina goda muffins. HAN hotar att inte komma hit, om det inte finns till fikat.

KOKKENS MARSIPANMUFFINS
 


250 gram smör eller margarin
250 gram marsipan
8 äggvitor
250 gram florsocker
1 vaniljstång
150 gram vetemjöl
150 gram choklad eller nougat.


Tillvägagångssätt för marsipanmuffins:
1. Smält smöret/margarinet på svag värme i en gryta.

2. Rör samman marsipan och äggvitor ordentligt. Riv marsipanen först så blir det lättare.

3. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda dessa med florsockret. Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret och rör ordentligt.

4. Rör ner marsipanblandningen i smörblandningen och blanda väl. Ställ så degen till kylning i ca 1 timme.

5. Hacka chokladen.

6. Fyll muffinsformarna till hälften med deg och lägg hackad choklad i. Fyll därefter formarna med ytterliggare lite deg, så de nästan är fulla.

7. Baka muffinsen på 200 grader i ca 15-20 min (tills de är gyllenbruna).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0