AFRIKANSKT
Idag blir det afrikanskt på bordet.
KOKKENS MAROKANSKA KYCKLING I UGN
Detta behöver du.
1200 g kycklingbröst
Salt och peppar
4 msk olja
4 lök
3 vitlöksklyftor
3 paprikor
100 g torkade aprikoser
1 msk stött koriander
1 tsk spiskummin
2 msk paprikapulver
1 stjärnanis
240 g kikärtor på burk
4 dl kycklingfond
2 dl vitvin
200 g basmatiris
1 ekologisk citron
1 kryddmått saffran
Tillvägagångssätt för marockansk kyckling:
Salta och peppra kycklingbrösten och stek dem sedan i hälften av oljan i en stekpanna.
Hacka lök och vitlök. Tärna paprikorna och strimla aprikoserna. Stek löken, vitlöken, paprikorna och aprikoserna i resten av oljan i en gryta. Tillsätt koriander, spiskummin, paprikapulver och stjärnanis.
Häll av vätskan från kikärtorna och häll ned dem i grytan tillsammans med fond, vitvin och ris.
Dela citronen i två halvor. Pressa ner saften från den ena halvan i grytan och skär den andra halvan i klyftor.
Tillsätt saffran och rör runt. Häll grytans innehåll i ett ugnsfast fat och lägg kycklingbrösten och citronklyftorna ovanpå. Pressa gärna ner dem lite i såsen så behåller de saftigheten.
Tillaga den marockanska kycklingen i ugnen på 200 grader i 50 min.
Kommentarer
Trackback