UT ISKOGEN SKA VI GÅ
Efter att ha terroriserat skogsmarkerna med svampplockning.
Så kommer här en härlig varm svampsmörgås.
Så kommer här en härlig varm svampsmörgås.
KOKKENS LYXIGA KANTARELLSMÖRGÅS
Ingredienser:
1 l svamp (t ex kantareller, trattkantareller, Karl- Johansvamp, skogschampinjoner)
2 bananschalottenlökar
1 stor vitlöksklyfta
1 kruka persilja
3 msk smör
salt och svartpeppar
1 msk balsamico
Instruktion:
Ansa och dela ev. svampen i mindre bitar. Skala och skiva lök och vitlök fint. Hacka persiljan grovt.
”Smält” svampen i en stekpanna, när vattnet kokat bort tillsätts smöret, stek svampen tillsammans med lök, vitlök och persilja tills den får fin färg.
Servera svampen på en stekt brödbit tillsammans med lite grov riven ricottaost på toppen.
Kommentarer
Trackback