UT ISKOGEN SKA VI GÅ

Efter att ha terroriserat skogsmarkerna med svampplockning.
Så kommer här en härlig varm svampsmörgås.
 


KOKKENS LYXIGA KANTARELLSMÖRGÅS
Ingredienser:
1 l svamp (t ex kantareller, trattkantareller, Karl- Johansvamp, skogschampinjoner)

2 bananschalottenlökar

1 stor vitlöksklyfta

1 kruka persilja

3 msk smör

salt och svartpeppar

1 msk balsamico

Instruktion:
Ansa och dela ev. svampen i mindre bitar. Skala och skiva lök och vitlök fint. Hacka persiljan grovt.
”Smält” svampen i en stekpanna, när vattnet kokat bort tillsätts smöret, stek svampen tillsammans med lök, vitlök och persilja tills den får fin färg.
Servera svampen på en stekt brödbit tillsammans med lite grov riven ricottaost på toppen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0