SMAK AV INDIEN
KOKKENS GOA KYCKLINRÄTT.
Ingredienser:
2 msk smör eller olja
2 msk curry
Ca. 600 gram kycklingfilé
2 lökar
1 paprika
2 palsternackor eller persiljerötter (eller en av varje)
1/4 sellerirot
10 torkade fikon
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 burk kokosmjölk
Hönsbuljong
1 msk garam masala
Salt
Ev. cashewnötter
Tillvägagångssätt.
Värm matfettet i en gryta och stek curryn i. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn på alla sidor. Hacka lök och skär paprika i tärningar, lägg ner i grytan och låt steka i ett par min. Skala och tärna rotfrukterna, ha ner dem i grytan.
Strimla fikonen på längs och lägg ner dem i grytan tillsammans med kardemumma och kanel.
Tillsätt kokosmjölk och buljong tills det täcker köttet och grönsakerna. Låt rätten koka under lock i 1 ½ timme. Tillsätt garam masala och ev. Cashewnötter. Smaka av med salt.
Servera med ris eller naanbröd.
2 msk smör eller olja
2 msk curry
Ca. 600 gram kycklingfilé
2 lökar
1 paprika
2 palsternackor eller persiljerötter (eller en av varje)
1/4 sellerirot
10 torkade fikon
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 burk kokosmjölk
Hönsbuljong
1 msk garam masala
Salt
Ev. cashewnötter
Tillvägagångssätt.
Värm matfettet i en gryta och stek curryn i. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn på alla sidor. Hacka lök och skär paprika i tärningar, lägg ner i grytan och låt steka i ett par min. Skala och tärna rotfrukterna, ha ner dem i grytan.
Strimla fikonen på längs och lägg ner dem i grytan tillsammans med kardemumma och kanel.
Tillsätt kokosmjölk och buljong tills det täcker köttet och grönsakerna. Låt rätten koka under lock i 1 ½ timme. Tillsätt garam masala och ev. Cashewnötter. Smaka av med salt.
Servera med ris eller naanbröd.
Kommentarer
Trackback