ÄPPLEN

Vad med äpplen det finns, så ta vara på dem och gör min goa mos.
 
KOKKENS GOA ÄPPELMOS
Ingredienser:
1½ kg äpplen (skalade,urkärnade)

5 dl socker

1 dl vatten

2 st citroner pressad saft

1 krm askorbinsyra

1 krm natriumbensoat

Instruktion:
Skala,klyfta och kärna ur äpplena.Lägg dem i en gryta tillsammans med sockret.
Häll över vatten och citronsaft.Koka upp på svag värme.
Skumma och låt äpplerna sjuda i ca 20 min.Rör om då och då.
Vispa äpplerna till mos.Rör ut askorbinsyran och natriumbensoat i lite mos.
Och blanda ner i moset.Häll upp på varma väl rengjorda burkar och förslut.Förvara kallt.
 
 
Ett lite roligt tips, blanda ner lite blå karamellfärg i någon burk, så får ni turkos äppelmos.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0