ÄPPLEN
Vad med äpplen det finns, så ta vara på dem och gör min goa mos.
KOKKENS GOA ÄPPELMOS
Ingredienser:
1½ kg äpplen (skalade,urkärnade)
5 dl socker
1 dl vatten
2 st citroner pressad saft
1 krm askorbinsyra
1 krm natriumbensoat
Instruktion:
Skala,klyfta och kärna ur äpplena.Lägg dem i en gryta tillsammans med sockret.
Häll över vatten och citronsaft.Koka upp på svag värme.
Skumma och låt äpplerna sjuda i ca 20 min.Rör om då och då.
Vispa äpplerna till mos.Rör ut askorbinsyran och natriumbensoat i lite mos.
Och blanda ner i moset.Häll upp på varma väl rengjorda burkar och förslut.Förvara kallt.
Ingredienser:
1½ kg äpplen (skalade,urkärnade)
5 dl socker
1 dl vatten
2 st citroner pressad saft
1 krm askorbinsyra
1 krm natriumbensoat
Instruktion:
Skala,klyfta och kärna ur äpplena.Lägg dem i en gryta tillsammans med sockret.
Häll över vatten och citronsaft.Koka upp på svag värme.
Skumma och låt äpplerna sjuda i ca 20 min.Rör om då och då.
Vispa äpplerna till mos.Rör ut askorbinsyran och natriumbensoat i lite mos.
Och blanda ner i moset.Häll upp på varma väl rengjorda burkar och förslut.Förvara kallt.
Ett lite roligt tips, blanda ner lite blå karamellfärg i någon burk, så får ni turkos äppelmos.
Kommentarer
Trackback