KALL SÅS TILL GRILLAT
Svårt, nja, inte som man tror, men försök ändå.
KOKKENS BEARNAISESÅS
1 msk Balsamvinäger
1 Hackad charlottenlök, brynt
1 Hackad charlottenlök, brynt
2 msk Vatten
1 tsk Dragonkvist eller dragon i vinäger
300 g Smör
3 st Ägg
1 msk Hackad färsk dragon
2 msk Persilja hackad
Salt
Cayennepeppar
1 tsk Dragonkvist eller dragon i vinäger
300 g Smör
3 st Ägg
1 msk Hackad färsk dragon
2 msk Persilja hackad
Salt
Cayennepeppar
- Blanda vinäger, schalottenlök samt vatten i en kastrull tillsammans med dragon, vitpepparkorn. Koka ihop, reducera, till ungefär hälften.
- Smält smöret på svag värme i en kastrull.
- Dra bort kastrullen från värmen, men håll smöret varmt.
- Sila ner vinägerreduktionen i en ny kastrull.
- Vispa ner 3 äggulor. Sätt kastrullen i ett vattenbad med småkokande vatten. Vispa tills såsen tjocknar.
- Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning, undvik bottensatsen.
- Strö i hackad dragon och hackad persilja, smaka av med salt och cayennpeppar.
Kommentarer
Trackback