HÖSTGRYTOR
Varma grytoe tillhör hösten.
KOKKENS GULASCH
400 g högrev eller märgpipa
2 gula lökar
2 röda paprikor
3 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 tsk hela kumminfrön
1 citron
1 krm cajennepeppar, eller chilipulver
4 potatisar, fast sort
2 oxbuljongtärningar
1,5 l vatten
lite smör och rapsolja
hackad persilja, gräddfil och bröd till servering
1. Putsa köttet från senor och hinnor.
Skär det i tärningar.
2. Hacka lök och paprika fint. Riv skalet
från citronen.
3. Bryn köttet i het gryta.
4. Tillsätt lök, paprika, cayennepeppar,
buljongtärningar, tomatpuré och citronskal.
5. Krossa vitlök och kummin i en mortel
och lägg ner i grytan.
6. Koka upp vattnet. Häll hälften i grytan
och låt det koka under lock ca 30 min.
7. Skala och tärna potatis grovt. Lägg i
grytan, tillsätt resten av vattnet och koka
i ytterligare 30 min. Smaka av med salt
och peppar.
400 g högrev eller märgpipa
2 gula lökar
2 röda paprikor
3 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 tsk hela kumminfrön
1 citron
1 krm cajennepeppar, eller chilipulver
4 potatisar, fast sort
2 oxbuljongtärningar
1,5 l vatten
lite smör och rapsolja
hackad persilja, gräddfil och bröd till servering
1. Putsa köttet från senor och hinnor.
Skär det i tärningar.
2. Hacka lök och paprika fint. Riv skalet
från citronen.
3. Bryn köttet i het gryta.
4. Tillsätt lök, paprika, cayennepeppar,
buljongtärningar, tomatpuré och citronskal.
5. Krossa vitlök och kummin i en mortel
och lägg ner i grytan.
6. Koka upp vattnet. Häll hälften i grytan
och låt det koka under lock ca 30 min.
7. Skala och tärna potatis grovt. Lägg i
grytan, tillsätt resten av vattnet och koka
i ytterligare 30 min. Smaka av med salt
och peppar.
Kommentarer
Trackback