HÖSTGRYTOR 3

Lite långkok, när det är som bäst.
 
KOKKENS PEPPRROTSKÖTT
 
 
 
1 kg hängmörad högrev,
bog eller ytterlår
1 st gul lök
2 st morötter
1 buljongtärning av ljus sort
1 msk salt
Några pepparkorn
2 liter vatten

Pepparrotssås
1 rejäl klick smör
2 msk vetemjöl
5 dl buljong/kokspad
1 dl vispgrädde
En rejäl bit riven pepparrot

1. Putsa och tärna köttet. Skala och tärna
lök och morötter.
2. Lägg kött, grönsaker, buljong och kryddor
i en gryta och häll på vatten. Koka upp
och låt sjuda i 1 timme eller tills köttet är mört. Skumma noga under tiden.
3. Ta upp köttet och sila buljongen.
4. Smält smöret i en kastrull. Sikta vete-
mjölet över och vispa ordentlig.
5. Slå på buljongen och vispgrädden. Koka upp och låt puttra några minuter, smaksätt med den rivna pepparroten.
6. Lägg i köttet i såsen och låt allt bli varmt.
Servera med kokt potatis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0