NÄR MAN INTE HAR BRÅTTOM

God mat tillagas långsamt och länge.
Testa denna rätt.
 

KOKKENS LÅNGSTEKTA FLÄSKKARRÉ

INGREDIENSER

1 st Gul lök
1.5 st Vitlöksklyftor
1.5 msk Kalvfond
2 msk Chilisås
1 msk Tomatpuré
1 g 1/2 tsk chipotlepasta
1.5 tsk Sirap
1 msk Koriander, färsk
1 tsk Ingefära, malen
Vatten eller fond till formen
800 g Fläskkarré, i bit

GÖR SÅ HÄR

Skala och finhacka lök och vitlök.
Blanda fond, chilisås, tomatpuré, chipotlepasta, sirap, koriander och ingefära till en sås.
Täck botten på en gryta/ugnsfast form med vatten, ca 1 cm
Lägg i köttet och bred på såsen.
Stek i 125 grader under lock i ca 2 timmar.
Vänd köttet och stek ytterligare 1,5-2 timmar tills köttet kan dras isär med en gaffel.
Blanda köttet med såsen och smaksätt med mer koriander, ingefära, sirap och chipotlepasta.
Servera med rostade klyftpotatis, ugnsbakade tomater och surdegsbaguette.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0