NÄR MAN INTE HAR BRÅTTOM
God mat tillagas långsamt och länge.
Testa denna rätt.
Testa denna rätt.
KOKKENS LÅNGSTEKTA FLÄSKKARRÉ
INGREDIENSER
1 st Gul lök
1.5 st Vitlöksklyftor
1.5 msk Kalvfond
2 msk Chilisås
1 msk Tomatpuré
1 g 1/2 tsk chipotlepasta
1.5 tsk Sirap
1 msk Koriander, färsk
1 tsk Ingefära, malen
Vatten eller fond till formen
800 g Fläskkarré, i bit
GÖR SÅ HÄR
Skala och finhacka lök och vitlök.
Blanda fond, chilisås, tomatpuré, chipotlepasta, sirap, koriander och ingefära till en sås.
Täck botten på en gryta/ugnsfast form med vatten, ca 1 cm
Lägg i köttet och bred på såsen.
Stek i 125 grader under lock i ca 2 timmar.
Vänd köttet och stek ytterligare 1,5-2 timmar tills köttet kan dras isär med en gaffel.
Blanda köttet med såsen och smaksätt med mer koriander, ingefära, sirap och chipotlepasta.
Servera med rostade klyftpotatis, ugnsbakade tomater och surdegsbaguette.
Kommentarer
Trackback