FLÄSKFILÉ

Gör min goda helgrätt med fläskfilé, med smak av äpple och senap.

KOKKENS FLÄSKFILÉ MED ÄPPLE OCH SENAP I PANNA.
 
  • 1 st Fläskfilé
  • 2 st Äpplen typ Granny Smith
  • 250 g Smålök, röda
  • 5 st Enbär, krossade
  • 2 st Lagerblad
  • 2 st Kvistar rosmarin
  • 1 dl Äppelcidervinäger
  • 3 msk Viltfond
  • 2 dl Grädde
  • 2 dl Mjölk (3%)
  • 2 msk Grov senap (Skånsk)
  • 2 msk Smör
  • 1 msk neutral olja
  1. Putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén. Snedskär fläskfilén i 8 stycken bitar. Banka ut skivorna lite lätt.
  2. Skär äpplena i klyftor. Skala och dela rödlöken i grova bitar.
  3. Stek fläskfilén ungefär 2 minuter på varje sidan och medelhög temperatur i smör och olja. Lyft upp dem och lägg åt sidan.
  4. Stek äpplena och rödlöken i smör till en gyllenbrun färg . Tillsätt sedan enbär, lagerblad, rosmarin samt äppelcidervinägern och låt det koka ner till 1/3 av vätskan återstår. Lägg i de stekta fläskfiléskivorna i stekpannan
  5. Blanda viltfond, grädde, mjölk och grov senap. Tillsätt i stekpannan. Låt det sjuda i 5 minuter. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  6. Servera med potatisgratäng och sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0