FLÄSKFILÉ
Gör min goda helgrätt med fläskfilé, med smak av äpple och senap.
KOKKENS FLÄSKFILÉ MED ÄPPLE OCH SENAP I PANNA.
- 1 st Fläskfilé
- 2 st Äpplen typ Granny Smith
- 250 g Smålök, röda
- 5 st Enbär, krossade
- 2 st Lagerblad
- 2 st Kvistar rosmarin
- 1 dl Äppelcidervinäger
- 3 msk Viltfond
- 2 dl Grädde
- 2 dl Mjölk (3%)
- 2 msk Grov senap (Skånsk)
- 2 msk Smör
- 1 msk neutral olja
- Putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén. Snedskär fläskfilén i 8 stycken bitar. Banka ut skivorna lite lätt.
- Skär äpplena i klyftor. Skala och dela rödlöken i grova bitar.
- Stek fläskfilén ungefär 2 minuter på varje sidan och medelhög temperatur i smör och olja. Lyft upp dem och lägg åt sidan.
- Stek äpplena och rödlöken i smör till en gyllenbrun färg . Tillsätt sedan enbär, lagerblad, rosmarin samt äppelcidervinägern och låt det koka ner till 1/3 av vätskan återstår. Lägg i de stekta fläskfiléskivorna i stekpannan
- Blanda viltfond, grädde, mjölk och grov senap. Tillsätt i stekpannan. Låt det sjuda i 5 minuter. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
- Servera med potatisgratäng och sallad.
Kommentarer
Trackback