VEGGRATÄNG
KOKKENS GOA ROTFRUKTSGRATÄNG
300 g tunt skivad potatis
150 g tunt skivad morot
150 g tunt skivad palsternacka
150 g tunt skivad rotselleri
1 tunt skivad gul lök
3 dl grädde
2 dl mjölk
4 rivna eller pressade vitlöksklyftor
0,5 dl färsk timjan eller 2 msk torkad
1 tsk salt
1 tsk peppar
Lägg rotfrukter och lök i en ugnsfast form med hög kant, cirka 25 centimeter i diameter. Rör ihop grädde, mjölk, vitlök, timjan, salt och peppar i en skål. Häll blandningen över rotsakerna och gratinera i ugnen cirka 50 minuter.
TIPS.
150 g tunt skivad morot
150 g tunt skivad palsternacka
150 g tunt skivad rotselleri
1 tunt skivad gul lök
3 dl grädde
2 dl mjölk
4 rivna eller pressade vitlöksklyftor
0,5 dl färsk timjan eller 2 msk torkad
1 tsk salt
1 tsk peppar
Lägg rotfrukter och lök i en ugnsfast form med hög kant, cirka 25 centimeter i diameter. Rör ihop grädde, mjölk, vitlök, timjan, salt och peppar i en skål. Häll blandningen över rotsakerna och gratinera i ugnen cirka 50 minuter.
TIPS.
För er som inte är vegetarianer å vill ha lite mer, skiva ner lite kassler.
Kommentarer
Trackback