EN TILL VEGGRATÄNG

KOKKENS GODA ZUCCINIGRATÄNG
2 msk olivolja
3 gul lök
180 g vildris
2-3 zucchini (ganska stora)
5 dl kokande vatten
1 kycklingbuljongtäning (går att byta mot grönsaks för vegetarisk)
4 msk creme fraiche
150g riven ost
salt
svartpeppar
mer olivolja

Sätt ugnen på 190 grader. Värm en stekpanna med olivolja. Skiva löken fint och bryn sakta, på låg värme, tills den blir mjuk. Skiva zucchinin. Tillsätt zucchini och riset i stekpannan med löken. Rör ut buljongen i vattnet och häll i stekpannan. Höj värmen och stek i ca 5 min. Häll eventuellt på lite mer buljong och vatten. Ta pannan från plattan och rör i creme fraiche och 100g av den rivna osten. Salta och peppra. Häll i en en ugnsfastform, se till att riset är jämnt utspritt och helst zucchini överst. Strö på resten av osten. Grädda i ugnen i ca 40 min.
Kokkens tips: Vill man ha lite godare gratäng, kan man skiva ner gravad lax.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0