JULGODIS
Marmelad är gott och enkelt att göra. Det tar lite tid, men gott blir det.
KOKKENS ÄPPELMARMELAD
Ingredienser:
2 dl koncentrerad äppeljuice
3 dl vatten
5 dl socker
1 påse fruktpektin
ev. karamellfärg
Dag 1:
1. Blanda äppeljuice och vatten och låt koka upp.
2. Rör ut fruktpektinet med 3 msk socker och vispa ner detta i vätskan.
3. Låt koka i en minut.
4. Tillsätt resten av sockret och låt koka i ytterligare tre minuter.
5. Färga massan med karamellfärg till önskad kulör.
6. Häll upp massan i en form, cirka 25 x 20 centimeter, och låt marmeladen stelna i kylskåpet till nästa dag.
Dag 2:
Stjälp upp marmeladen på sockrat papper och skär den i rutor. Rulla runt bitarna så att alla sidor blir täckta med socker. Lägg bitarna på ett galler och låt dem torka cirka ett dygn, ev längre.
Tips:
Du kan byta ut äppeljuicen mot annan juice, som till exempel, svartvinbär, apelsin eller annan.
Kommentarer
Trackback