NU BÖRJAR FOTBOLLEN

Nu börjar den engelska fotbollen på tv. Då kan man göra dessa till att tugga på under matchen med vänner.



KOKKENS KRÄFTPIROGER
24 st

1 paket fryst smördeg
½ dl mjöl
½ dl olja
200 g kräftstjärtar
1 gul lök
1 grön paprika
2 selleristjälkar
1 dl krossade tomater
2 tsk cajun kryddblandning (se recept i tidigare inlägg)
salt
nymalen svartpeppar
1 ägg

Hacka lök, paprika och selleri. Gör en roux - en redning av olja och mjöl, som ofta används i cajunköket. Värm oljan på hög värme och tillsätt mjölet, vispa ordentligt under några minuter, tills roxen börjar få karamellfärg. Akta dig för stänk. Tillsätt grönsakerna och koka några minuter under ständig omrörning. Låt tomaterna rinna av i en sil. Tillsätt tomater och kryddor och låt blandningen koka tills den tjocknar något. Tillsätt ev lite vatten. Rör ner kräftstjärtarna och ta kastrullen av spisen, låt inte kräftstjärtarna koka då blir de sega. Låt blandningen svalna. Kavla ut den tinade smördegen och ta ut 24 cirklar, ca 8 cm i diameter med ett kakmått eller ett glas. Lägg lite fyllning på varje cirkel, blöt kanterna med vatten och vik ihop pirogerna till halvmåneform. Kläm åt kanterna, använd gärna en gaffel för ett fint mönster. Lägg pirogerna på en plåt, pensla dem med ägg och grädda dem i ugn, 200 grader C, tills gyllenbruna, ca 20 minuter. Servera gärna ljumna som drinktilltugg eller på en salladsbädd och med en limeklyfta som förrätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0