KRÄFTTIDER

Testa denna Canjunrätt.
 
 
CANJUN CRAWFICH BOULETTES

450 g kräftstjärtar
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 msk hackad bladperilja
en knippe salladslök
2 dl ströbröd
2 tsk cajun kryddblandning (se recept nedan)
4 ägg
1 msk Worcestershire sås
1 tsk tabasco sås
salt
svartpeppar
vetemjöl
2 msk olivolja

Hacka löken, kräftstjärtarna och persiljan fint. Blanda samman kräftstjärtar, lök, persilja och ströbröd. Smaksätt med kryddor och sås. Vispa samman två av äggen. Tillsätt ägg och blanda till en smet. Gör små bollar av smeten. Vispa samman de två återstående äggen. Doppa bollarna först i vispat ägg och sedan i mjöl och stek i olja tills gyllenbruna. Servera som tiltugg.450 g kräftstjärtar
 
Cajunkryddblandning
Här följer ett grundrecept på cajunkryddblandning. Använd blandningen nedan som en grund och lägg sedan till mer av vad som behövs i olika rätter. Du kan också variera proportionerna i blandningen efter smak och tycke.

5 msk paprikapulver
2 msk lökpulver
2 msk vitlökspulver
2 msk torkad oregano
1 msk cayennepeppar
1 msk torkad timjan
½ msk malen svartpeppar
½ msk malen vitpeppar

Stöt oregano och timjan i en mortel och blanda ordentligt med de andra kryddorna. Förvara kryddblandningen i en burk med tättslutande lock.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0