GOTT TILL FOTBOLLEN

KOKKENS PIZZABULLAR
 

Deg:
50 g jäst
3 dl mjölk
3/4 dl smör och rapsolja (eller smält avsvalnat smör)
2 msk flytande honung
ca 8-8 1/2 dl vetemjöl special
1 tsk salt
Fyllning:
2 dl färdig tomatsås
200 g rökt skinka i skivor
2 dl riven ost
2 msk torkad oregano
1 ägg att pensla med

(ca 16 st.)

Förbered: Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda, gärna i maskin, ca 8 minuter. Låt vila under duk i ca 15 minuter. Dela degen i två delar. Kavla ut varje deghalva tunt (ca 40 x 30 cm). Bre tomatsås över degen. Lägg på skinkskivor, strö över ost och oregano.
Rulla ihop degen till en rulle. Skär varje rulle i skivor (som kanelbullar). Lägg i bullformar.
Lägg bröden på en ugnsplåt.
Sätt ugnen på 225°C. Pensla med uppvispat ägg och strö lite oregano över. Grädda i ugnen i 12-15 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0