SURSTRÖMMING

Varför att surströmming på samma sätt varje år?
Testa min variant.

KOKKENS FRESTELSE
•ca 1 kg (ca 10 st medelstora) potatis helst en mjölig sort
•2 st gula lökar
•200 g surströmmingsfileér
Spadet från en burk ansjovisfileér, gör äggmackor med filéerna
•3 dl vispgrädde
•3 msk ströbröd
•2-4 msk smör eller flytande margarin/smör
Skala potatis. Skär potatisen i tunna strimlor. Du kan också använda matberedare för att strimla potatisen. Om du använder matberedare tänk då på att skölja potatisstrimlorna i kallt vatten t.ex. i ett durkslag och låt rinna av.

Skala löken och skär i tunna strimlor.

Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lök, surströmmingsfiléer i formen, avsluta med potatis överst.

Häll över ansjovisspad och grädde. Strö över lite ströbröd.

Skär tunna skivor av smöret (gärna med osthyvel) och lägg ovanpå eller ringla över flytande margarin/smör.

Ställ in i mitten av ugnen i 225°C ca 1 timme. Prova gärna med en sticka, tandpetare eller gaffel om potatisen är mjuk, då är den klar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0