MERA ÄPPLEN

Paj i olika former är gott.
Teasta denna smulpaj.


KOKKENS SMULPAJ MED ÄPPLE
125 g smör
1½ dl vetemjöl
1½ dl socker
3 dl havregryn
1 tsk bakpulver
4 äpplen
Lite farinsocker
1-2 tsk kanel

Serveringsförslag:
glass, grädde, eller  vaniljsås.


Tillvägagångssätt för smulpaj med äpple:
Värm upp ugnen till 180 grader. Skölj och dela frukterna i mindre bitar, ta bort kärnhuset. Lägg fruktbitarna i en ugnsfastform. Strö farinsocker och kanel jämnt över frukten.

Smält smöret i en stekpanna och låt det svalna. Häll mjöl, havregryn, socker och bakpulver i en skål och tillsätt smöret, blanda samman. Häll smuldegen över frukten och ställ in pajen i ugnen i ca 25-30 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0