MER ÅPPLEN

Att smaksätta med äpplen i bakning, är ju gott


KOKKENS RUSSINSBULLAR MED ÄPPLE.
25 g jäst
2½ dl vatten
2 msk socker
1½ tsk kanel
½ tsk salt
2 msk olja
1 ägg
1 dl havregryn
150 g rårivet äpple
7 dl vetemjöl
1 dl russin


Tillvägagångssätt för russinbullar med äpple:
Rör ut jästen i fingervarmt vatten och tillsätt sedan resten av ingredienserna, mjölet tillsätts sist i små portioner.

Älta degen ordentligt och ställ den sedan till att jäsa under bakduk i 30 min.

Ta upp degen och forma till lagom stora bullar som läggs på en plåt. Låt bullarna jäsa i ytterligare 30 min, även här under en bakduk.

Pensla bullarna med mjölk och ställ in dem i ugnen på 175 grader i ca 15 min.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0