VILT

 
Hjortfilé med blåbärssås
1 kilo hjortfilé
Smör till stekning
Salt och peppar

Sås:
½ liter buljong
¼ liter grädde
1 dl blåbärssylt
1 dl mörkt portvin
1 tsk färsk timjan
Blåbär (kan uteslutas)
Margarin och mjöl

Bryn hjortfiléerna i smöret i en mycket varm stekpanna så köttet får färg på alla sidor. Köttet ska bara brynas på alla sidor, det ska inte genomstekas detta för att köttsaften ska ”stängas inne”.

Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt in denna i ugnen på 120 grader i 10 min eller tills köttet har en kärntemperatur på 57-59 grader.

Blanda buljong, timjan och blåbärssylt i en gryta. Koka blandningen till det återstår ca 10%. Smält margarinet och blanda det med mjölet. Red såsen med mjöl/smörblandningen till den får önskad konsistens. Tillsätt grädden.

Alldeles innan servering tillsättes de hela blåbären i såsen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0