PUMPA

Kasta inte bort innehållet, när du skär ut din pumpa, till något läskig figur, gör något med innehållet, som detta.
 

Pumpachutney



500 gram pumpa (vikt efter att skal och kärnor tagits bort)
2 lök
1 msk olja
1 dl ättika/vinäger
1 dl farinsocker eller strösocker
Salt och peppar

Tillvägagångssätt för pumpachutney:

Skär pumpaköttet i munrätta bitar och skiva löken. Stek löken och pumpabitarna i olja i en gryta.

Tillsätt socker och ättika i grytan. Låt chutneyn sjuda på svag värme under lock tills pumpabitarna är helt mjuka.

Låt chutneyn svalna och häll upp den i rengjorda burkar.

Chutneyn håller sig i kylskåpet i flera veckor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0