MER PUMPA

 
 
KOKKENS PUMPPASALLAD

500 gram pumpa
10 cherrytomater
1-2 msk olivolja
1-2 msk citronsaft
Salt och peppar
En halv kruka basilika
½ rödlök


Tillvägagångssätt för pumpasallad:
Skala pumpan och skrapa ur kärnorna. Tärna pumpaköttet och lägg ner det i en ugnsfast form.

Skölj tomaterna och dela varje tomat i 4 klyftor. Lägg ner tomatklyftorna i den ugnsfasta formen och droppa olja och citronsaft över. Salta och peppra.

Ställ in formen i ugnen på 200 grader i ca 40 min, pumpabitarna ska vara mjuka. Ta ut formen och låt svalna.

Finhacka rödlöken och blanda samman denna med tomaterna och pumpabitarna samt basilikablad.

Salladen kan ätas som den är eller serveras som tillbehör till t.ex. kött, paj, fisk m.m.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0