HEMMAGJORD MJÖD
KOKKENS HEMMAGJORDA SIMA
2 citroner
4 liter vatten
4 dl farinsocker
4 dl strösocker
2 citroner
4 liter vatten
4 dl farinsocker
4 dl strösocker
2 tsk honung
mindre än 1/2 tesked jäst
russin
1 Tvätta citronerna rena med en borste och varmt vatten. Riv av den gula skalet. Skär bort den vita delen av ytan av citron och skiva citroner i tunna skivor.
2. Koka vattnet och häll det i en bunke och lös upp sockret och honungen. Tillsätt citron och det gula skalet i vattnet och låt svalna till ljummet. Lös upp jästen med lite av mjöden och rör ned. Låt den stå i rumstemperatur tills nästa dag.
3. Sila mjöden och häll upp i flaskor och tillsätt några russin i flaskan. Sima mognar på en sval plats i ca en vecka.
russin
1 Tvätta citronerna rena med en borste och varmt vatten. Riv av den gula skalet. Skär bort den vita delen av ytan av citron och skiva citroner i tunna skivor.
2. Koka vattnet och häll det i en bunke och lös upp sockret och honungen. Tillsätt citron och det gula skalet i vattnet och låt svalna till ljummet. Lös upp jästen med lite av mjöden och rör ned. Låt den stå i rumstemperatur tills nästa dag.
3. Sila mjöden och häll upp i flaskor och tillsätt några russin i flaskan. Sima mognar på en sval plats i ca en vecka.
Kommentarer
Trackback