HEMMAGJORD MJÖD

 
KOKKENS HEMMAGJORDA SIMA
 2 citroner 
4 liter vatten 
4 dl farinsocker 
4 dl strösocker
2 tsk honung
mindre än 1/2 tesked jäst 
russin

1 Tvätta citronerna rena med en borste och varmt vatten. Riv av den gula skalet. Skär bort den vita delen av ytan av citron och skiva citroner i tunna skivor.

2. Koka vattnet och häll det i en bunke och lös upp sockret och honungen.  Tillsätt citron och det gula skalet i vattnet och låt svalna till ljummet. Lös upp jästen med lite av mjöden och rör ned.  Låt den stå i rumstemperatur tills nästa dag.

3.  Sila mjöden och häll upp i flaskor och tillsätt några russin i flaskan.  Sima mognar på en sval plats i ca en vecka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0