HALLOWEEN

Snart Halloween, Här kommer några tips och det finns mer i arkivet.
 
MONSTERPIZZOR
Monsterpizzor är enkla att göra. Gör små pizzor med valfri fyllning, köttfärssås är en favorit. Gör sedan tex utstående ögon med två skivor squash toppade av två halva cocktailtomater. Huggtänder kan du göra av trekanter av paprika osv. Använd fantasin!

MASKAR MED GEGGAMOJA
 
En omtyckt klassiker på barnkalas - spagetti och köttfärssås. För att göra det lite extra färga spagettin grön med hjälp av lite karamellfärg i vattnet när du kokar den.

PUMPABÅL

Barnkalasets fräscha bål passar utmärkt att serveras ur en urkärnad pumpa. Följ anvisningarna för pumpalyktan (se ovan). Ställ in en klar bålskål i glas eller plast och fyll med en läskande dryck (se nedan)!

HÄXANS BRYGD

Fyll glas till 2/3 med coca-cola, klicka i en kula vaniljglass. Glassen kommer att skumma sig och det hela ser riktigt läskigt ut. Klicka gärna i glassen så att barnen ser det, det ser kul ut. Lägg till sist i en gelégodisorm som får titta ut över kanten eller ringla uppför sugröret.

APELSINSPÖKEN

En god efterrätt för både barn och vuxna! Tag en stor apelsin per person, skär av toppen och gröp ur innanmätet i apelsinen. Skär spöklika ögon och mun i apelsinernas skal. Blanda apelsinmos och vaniljglass och fyll apelsinen, sätt på toppen och låt stå ett bra tag i frysen, gärna över natten.

MARSHALLOWSPÖKEN

20 st marshmallows
300 gram vit choklad
50 gram mörk choklad
20 st grillspett av trä, eller glasspinnar

Tillagning
1. Spetsa marshmallows på varsin pinne. Ställ dem upp och ned på en tallrik och sätt in dem i frysen i ca 20 minuter. Smält under tiden den vita chokladen i vattenbad.

2. Ta ut marshmallows, en i taget, ur frysen och doppa dem i den vita chokladen. Det ultimata är att lyckas få till små "toppar" överst på spökets huvud, men det är ganska svårt. Det går bra att doppa och låta överflödig choklad rinna bort lite. Låt spökena stelna, gärna i kyl.

3. Ge spökena ansikten genom att doppa en spetsig grillpinne i smält, mörk choklad och "måla" på ansikten. Låt spökena stå i kylen tills de ska serveras.

SPINDLAR

Ingredienser
100 g smör eller margarin
1½ dl florsocker med chokladsmak
3 dl havregryn
2-3 msk starkt kallt kaffe

Garnering:
kokos
florsocker
röd hushållsfärg
lakritssnören

Rör matfett och flor med chokladsmak poröst. Tillsätt havregryn och kaffe. Forma till runda bollar som rullas i kokos. Forma även mindre bollar, som sätts som huvud på de kokosrullade bollarna.
Blanda ett par matskedar florsocker med någon droppe röd hushållsfärg och lite vatten och droppa som ögon på huvudet.
Skär lakritssnörena i bitar och sätt som ben på spindlarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0