BAKA MED PUMPA

Baka något häftig och gott till helgen.

KOKKENS PUMPABRÖD MED YOGHURT
12 st
200–300 g pumpa
10 g jäst
1 dl vatten
1 dl pumpapuré
1 dl  Smör-&rapsolja
1 dl  mild yoghurt ekologisk
1 tsk salvia
1 tsk salt
9 dl vetemjöl, 540 g
Gör så här
Börja med pumpapurén.
Skala pumpan och skär i bitar. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Slå bort vattnet och mixa till en slät puré.
Degen.
Smula ner jästen en bunke. Tillsätt vatten, pumpapuré, smör-&rapsolja, yoghurt, salvia, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig ca 5 min. Låt jäsa i kyl minst 4 tim eller över natten. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en 2 cm tjock platta. Dela den i bitar, ca 3x5 cm. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Baka i mitten av ugnen 10–12 min. Servera t ex med vispat smör.


Tips, gör degen på kvällen och låt den stå över natten, den blir bättre då.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0