AMERIKANSKT

Pulled pork 2
 
PULLET PORK
1 kilo fläskkarré (givetvis svensk!)
1 stor gul lök
4 klyftor vitlök
1 burk Dr Pepper
1-2 habanerofrukter
1 msk chipotlepulver
½ dl vatten
1 msk farinsocker
0,5 msk mald spiskummin
2-3 msk whiskey

1. Leta fram en gryta som kan användas med lock i ugn, jag brukar använda min röda Le Creuset-gryta. Lägg bara ner fläskkarrén lite kärleksfullt i grytan (du behöver inte putsa köttet).

2. Skala lök och vitlök och skiva tjockt. Blanda alla övriga ingredienser och häll över köttet. Placera lök och vitlök ovanpå karrén.

3. Sätt in i ugnen och värm till 125°C (eller så lågt din ugn kan gå om du till exempel har en gasugn). Låt karrén stå i ungefär 4 timmar. Efter en dryg timme petar du ner löken så att den hamnar i botten av kastrullen. Om den får ligga i den sura röran frön början blir den inte lika fint mjuk.

4. Kika till grytan då och då så att det inte bränner fast i botten. Slå på vatten om det behövs. Om du behöver lämna köttet utan tillsyn är det bra att slå lite vatten i botten innan, så att det inte bränner vid. Efter 3 timmar kan du tillsätta lite mer av alla kryddorna.

5. Ta ut grytan när köttet är så mört att det faller ihop bara du petar på det. Låt svalna något.


6. Mosa och luckra upp köttet genom att dra i det med en stor gaffel. Blanda med såsen. Köttet blir ännu godare om det får stå till sig över natten. Värm eller ljumma köttet före servering. Jag rekommenderar att du serverar din Dr Pepper and habanero pulled pork i typ frallor eller i tortillas med till exempel guacamole, salsa och inlagd rödlök.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0